Omställning

Omställning

Abach arbetar med omställning via Trygghetsfonden TSL och Trygghetsrådet TRR samt direkt mot företag och organisationer.

Vi är ditt stöd under vägen till ett nytt jobb eller till att starta en egen verksamhet. Vi arbetar med en väl utvecklad metod inom omställning och har mångårig yrkeserfarenhet inom arbetsmarknadsområdet. Vi har ett professionellt och personligt förhållningssätt där vi alltid sätter individen i fokus.

Nedan kan du läsa lite mer om hur fonderna fungerar och hur vi arbetar för att nå framgång i omställningsarbetet.

Trygghetsfonden TSL

Trygghetsfonden TSL är omställningsorganisationen för yrkesarbetare inom Svenskt Näringslivs och LO:s avtalsområde. Deras stöd omfattar 2 miljoner människor i 80 000 företag. Trygghetsfonden TSL hjälper den som blir uppsagd eller har avslutat en tidsbegränsad anställning till nytt arbete. För arbetsgivare och fack stöttar och underlättar de arbetet under hela omställningsprocessen. Trygghetsfonden TSL erbjuder även den med anställning en möjlighet att stärka sin framtida ställning på arbetsmarknaden, genom karriär- och studievägledning och ekonomiskt stöd under utbildning.

Läs mer på tsl.se

TRR

TRR är en stiftelse som ägs av arbetsgivarförbunden inom Svenskt Näringsliv och fackförbunden inom PTK. TRR stöttar ca 32 000 företag med ca 850 000 tjänstemän i samband med omställningar. Det är arbetsgivaren och det lokala facket som gemensamt ansöker om stödet. Alternativt kan man även som enskild anställd välja Abach genom att klicka på länken nedan.